Yaratıcı Veri Analizi
En son sürümümüz, dünya genelinde araştırmacılara dünya standartlarında bir yazılım sağlama misyonumuzu pekiştiriyor. MAXQDA 24, işinizi 35’ten fazla yeni özellik ve taze bir görünümle daha etkili, verimli ve keyifli hale getirecek. Bunlar arasında araştırmanızı yeni zirvelere taşıyacak yenilikçi ve otomatik analiz araçları bulunmaktadır.

AI Assist Artık Sizinle!
AI Assist artık sorunsuz bir şekilde MAXQDA’ya entegre edilmiştir.

AI Assist, OpenAI’nin gücünü kullanarak araştırma projenizin elemanlarını otomatik olarak analiz edip özetlemek suretiyle çalışmanızı basitleştirebilir. AI Assist’in, kodların içeriğini özetleyerek, kodlanmış verileriniz için yorumlar oluşturarak, içeriği özetleyerek veya başka kodlar veya alt kodlar için fikirler oluşturarak size nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin. Her yeni AI Assist kullanıcı hesabı için 60 dakika ücretsiz transkripsiyon sunuyoruz.

 Ücretsiz: Sınırlı miktarda günlük kredi ile AI Assist’in gücünün tadını çıkarın. Bu seviye, yaklaşık 10 sayfa metin verisini özetleme veya analiz etme olanağı sağlar.

 Premium: Sınırsız günlük isteklerle deneyiminizi yükseltin.

MAXQDA Transkripsiyon

Manuel transkripsiyona veda edin. Verimlilik, doğruluk ve kolaylık ile tanışın.

Sonunda burada. Eğer ses veya video verileri ile çalışıyorsanız, artık MAXQDA Transcription’ı kullanarak medyanızı otomatik olarak metne çevirebilirsiniz. MAXQDA Transcription, “AI Assist” içine entegre edilmiştir ve MAXQDA Hesabınızdan doğrudan erişilebilir.

Zahmetsiz transkripsiyon: MAXQDA Transcription, konuşulan kelimeleri metne dönüştürmeyi kolaylaştırır. Basitçe medya dosyanızı yükleyin ve bu son teknoloji aracın ağır kaldırma işini yapmasına izin verin, böylece zaman ve çaba kazanın. Tüm yaygın medya formatları ile çalışır.

Çokdilli destek: MAXQDA Transcription, aksanlar ve lehçeler de dahil olmak üzere 45’ten fazla dilde akıcıdır.

Sorunsuz entegrasyon: MAXQDA Transcription, transkripsiyon ve kayıt arasında sorunsuz geçişler sunar. Tamamlanan transkriptler, MAXQDA zaman damgaları ile mükemmel bir şekilde biçimlendirilmiştir.

Konuşmacı tespiti: Her konuşmacının katkısı kendi adıyla etiketlenir. Bu özellik, her kişinin sesini ve görüşünü ayırt etmenizi sağlar ve bunları grup olarak veya bireysel olarak analiz etmenize olanak tanır.

GDPR Uyumluluğu: MAXQDA Transcription’a yüklenen dosyalarınız yalnızca GDPR uyumlu sunucularda saklanır. Verileriniz yalnızca konuşma tanıma için kullanılacak ve başka bir amaç için veya başkalarıyla paylaşılmayacaktır.

Veri Silme: Medya dosyalarınız transkripsiyon tamamlandıktan hemen sonra silinir ve transkriptler indirildikten sonra otomatik olarak silinir.

60 ücretsiz dakika ile başlayın: MAXQDA AI Assist Kullanıcıları için 60 ücretsiz dakika ile MAXQDA Transcription’ı keşfedin. Ek dakikalar MAXQDA Online Mağaza üzerinden temin edilebilir.

Gelişmeleri Görselleştirme

Belgeler veya zaman içindeki trendleri keşfedin.

Yeni Trendler özellik paketi, kodların, kelimelerin veya kategorilerin ortaya çıkışına dair çeşitli görsel içgörülerden oluşmaktadır. Her trend görselleştirmesi derinlemesine etkileşimlidir. Grafikte hangi öğelerin görüntüleneceğini değiştirebilir, verilerin arkasındaki diyagramı görmek için grafiğe tıklayabilir veya verileri çeşitli yollarla filtreleyebilirsiniz.

Kod Trendleri: Zaman içinde tek bir belgede veya çoklu belgelerde kod frekans değişikliklerini analiz edin. Konu ilgisi intuitif ve etkileşimli bir şekilde görselleştirilir, bu da anlama ve iletişim açısından kolaylık sağlar.

Kelime Trendleri: Birden fazla belge üzerinde kelime frekanslarını takip edin, politika veya araştırma makaleleri gibi projelerde tarihsel trend analizi için idealdir. MAXQDA 2022’de tek belge analizi ötesinde zaman içinde evrilen konuları ve temaları görselleştirin.

Kategori Trendleri: Bir kelime yetmezse – MAXDictio’da kelimelerin grupları için kategorileri ayarlayın – ve bir kategoriden gelen bir kelimenin bir belgede veya çoklu belgelerde ne sıklıkta göründüğünü analiz edin

Yeni Kullanıcı Arayüzü

Taze, modern ve minimal.

Sonuncusu ancak en önemlisi. Geliştirilmiş MAXQDA Kullanıcı Arayüzü’nü tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Canlı renkler ve sezgisel kontrastlar ile MAXQDA’nın kullanımı ve gezinmesi hiç bu kadar akıcı ve görsel açıdan çekici olmamıştı.

Verilerinizi vurgular: Yeni koyu renkli araç çubuğu otomatik olarak dikkatinizi en önemli olan şeylere odaklar – verileriniz ve kodlarınız. Menüyü çalışma alanınızdan ayırarak sakinleştirici bir arayüz sağlar.

Pencere yönetimi daha kolay: MAXQDA’nın temel 4 pencere düzeni her zaman eşsiz bir proje genel bakışı sunmuştur. Pencereleri özelleştirmek şimdi daha da kolay: herhangi bir kapalı pencereyi durum çubuğundan basit bir tıklama ile doğrudan tekrar açabilirsiniz.

Hızlı erişim imkanı: Kodları veya belgeleri filtreleme veya sıfırlama olanağınızı sağlayan eylem simgeleri şimdi doğrudan kod ve belge pencerelerine yerleştirilmiş ve yalnızca öğeleri etkinleştirdikten sonra görünür hale gelir.

Hızlı sorgu ayarlarına erişim: MAXQDA, kodlanmış segmentler için çeşitli sorgu türleri sunar. Basit bir sorgu, mevcut kod ve belge etkinleştirmesine uyan herhangi bir segmenti arar. Gelişmiş seçenekler daha karmaşık aramaları sağlar, örneğin “Kod A’nın Kod B içinde olduğu segmentleri bul”. Mevcut sorgu türünüz şimdi Doğrulanan Segmentler penceresinde doğrudan görüntülenir ve oradan sıfırlanabilir.

Daha Uzun İsimler ve Karakterler Artık Mümkün

Kodlar, yorumlar, parafrazlar veya belgeler için daha fazla karakter.

Kod isimleri: Artık kod isimlerini 127 karaktere kadar seçebilirsiniz (daha önce 63 karakterdi).

Açıklamalar: Artık daha uzun ve daha ifade dolu açıklamalar oluşturabilirsiniz, karakter sınırı 512’ye genişletildi (daha önce 256 karakterdi).

Yorumlar: Kodlanmış segmentlerinizdeki yorumlar için karakter sınırı iki katına çıkarıldı, böylece 512 karaktere kadar izin verilir (daha önce 256 karakterdi).

Belge isimleri: Artık belge isimlerini 127 karaktere kadar seçebilirsiniz (daha önce 63 karakterdi).

Daha Fazla İyileştirme
Genel

Belge Sistemi: Belge yönetimi artık yeni belgeleri veya belge klasörlerini eklemenin seçeneklerini bir araya getiren birleşik bir simgeyle düzenlenmiştir. Bu, yeni belgeler veya belge klasörleri eklemeyi kolayca erişilebilen bir konumda birleştirir.

Kod Sistemi: Kullanıcı dostu bir araç çubuğuyla yeniden tasarlandı ve en önemli fonksiyonu – yeni kodlar oluşturmayı – belirgin bir şekilde gösterir. Aktifleştirilmiş kodlarla çalışma için ek seçenekler artık yalnızca kodlar aktifleştirildiğinde görünür, karmaşayı azaltır.

İç Bağlantılar: MAXQDA içinde bir metin segmentini kaydederken, kaynak bilgisi dinamik bir bağlantıya dönüştürülür ve orijinal kaynağa sorunsuz bir şekilde bağlanır. Bu, izlenebilirliği ve referans yönetimini artırır, kaynaklarınızı çapraz referans yapmayı ve bütünlüğünü sürdürmeyi daha kolay hale getirir.

Arama: Bu işlevsellik, kodları, belgeleri ve metni doğrudan araç çubuğundan arayabilmeniz için geliştirildi, daha sorunsuz bir arama deneyimi için.

Genel Bakış Tabloları: Tamamen yeniden tasarlandı, daha geniş ve modern bir tasarıma sahip. Ayrıca, araç çubuklarını tabloların hemen üstüne yerleştirdik, temel özelliklere hızlı erişim sağlamak için.

Belgeler

Belge Grupları: Artık tüm içeriğiyle belge gruplarını zahmetsizce çoğaltma yeteneğine sahipsiniz, projelerinizi ekip çalışması veya kodlayıcı anlaşma testleri için hazırlarken değerli zaman ve çaba tasarrufu sağlar.

Belge Renkleri: Artık belgelerin varsayılan mavi rengi olmadan, belgelere kendi seçtiğiniz renkleri atama esnekliğine sahipsiniz, daha kişisel ve anlamlı kategorizasyon için.

Görsel Araçlar

Kod Bulutu: Kod Bulutu görselleştirmesine alt kodları dahil etmenize izin veren gelişmiş bir seçenek sunuyor, kod oluşumlarınızın daha kapsamlı ve anlamlı bir görünümünü sağlar.

Kod İlişkileri Tarayıcısı: Aktifleştirilmiş kodların, aktifleştirilmiş kodlar tarafından kod dışı bırakılan ana kodlar hakkındaki bilgileri hariç tutan bir görselleştirme sunar, kod ilişkilerinizin daha odaklı ve özlü bir temsilini sağlar.

MAXMaps: MAXMaps içindeki resimler artık haritanın kendisi içinde gömülü bileşenler olarak kaydedilir, dış bağlantılar olarak değil. Kullanıcılar ayrıca gömülü resimler için kendi boyut sınırlarını belirleme esnekliğine sahiptir, daha fazla kontrol ve özelleştirme için.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

Tavsiye Edilen Yazılar