Son zamanlarda Microsoft’un, bulut sistemleri üzerine yaptığı yatırımları daha fazla konuşuyoruz. İnternet üzerinden sunulan hizmetlerin yerine ulaştırılması için Microsoft çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda; dilimize Elektronik Lisans Teslimi olarak da çevrilebilen ESD sistemi ile pek çok avantaj sunuyor. Peki ama Microsoft ESD Nedir? Nasıl kullanılır? Dilerseniz bu soruların cevaplarına yer verelim. 

Microsoft ESD Nedir?

Microsoft’a ait olan Windows ve Office gibi yazılım lisanslarının dijital ortamda alıcıya ulaştırıldığı sistemdir. Bu sistemde fiziksel anlamda bir teslimat gerçekleşmediği için ciddi anlamda hızlı ve ekonomik bir seçenek olarak ön plana çıkar. Kısaca avantajlarını şu şekilde özetleyebiliriz. 

Microsoft ESD Avantajları Nelerdir?

Öncelikle bu lisans teslim anlayışı geleceğin en fazla tercih edilen sistemlerinden biri olacaktır. Online olarak teslim edilmesi ve sürekli olarak hazır şekilde kullanıldığı için karlılığı artırır. Microsoft ESD lojistik maliyeti oluşturmadığı için müşteri yönetimini ve diğer masrafları da ciddi anlamda kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda satıcılar herhangi bir stok maliyeti oluşturmadığı için kesintisiz ve hızlı bir şekilde alışverişleri tamamlanır. Başlık olarak bu durumu özetleyecek olursak:

Karlılığı Artırmaktadır

Yukarıda saydığımız sebeplerden ötürü herhangi bir stok maliyeti oluşturmamaktadır. Bu durumda da satıcılar doğrudan müşterilerine ve Pazar yerlerine odaklanırlar. Bu durumda da yüksek karlılık oranı ön plana çıkar. 

Kısa Süre İçerisinde Teslimat ve Aktarım

Herhangi bir şekilde lisans satın almak isteyen kişiler için fiziksel olarak bir ürün teslimi yapılmamaktadır. Bu da satın almak istediğiniz ürüne bağlı olarak stok ve kargo gibi maliyetlerin ortadan kalkması anlamına gelir. 

Bilgisayardan bilgisayara kısa sürede teslimat gerçekleştiği için herhangi bir bekleme – kargo ücreti – stok maliyeti gibi durumlar oluşmaz. Satışı yaptıktan kısa süre sonra teslimat sağlanmaktadır. Hatta pek çok tedarikçi bu teslimat işlemlerini otomasyona dökmüştür. 

Yani başka bir deyişle müşterinin beklemesine gerek bulunmamakta ve saniyelik işlemlerle kısa sürede lisans hizmetlerinin nakli gerçekleştirilmektedir. 

Microsoft ESD bu bağlamda son derece avantajlı bir seçenek olarak ön plana çıkar. Microsoft ESD çevre dostu bir ürün olarak ön plana çıkmaktadır. Temelde Microsoft ESD ile alakalı yukarıda verdiğimiz tüm bilgiler ve özellikler bu sistemin ciddi anlamda enerji sarfiyatını azaltmaktadır. Bu bakımdan hem karlılığın arttığı hem de enerji sarfiyatının ciddi anlamda azaldığı Microsoft ESD partnerlerinden alışveriş yapılabilir. 

Müşteri – satıcı arasında iletişimin kısa sürede tamamlandığı bu sistemler içerisinde işlemlerin yerine getirilmesi mümkün olmaktadır. 

Tabi ki Microsoft ESD lisans alımı söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli konu başlıklarının olduğunu da unutmamak gerekir. Öncelikle adresimiz gibi bu işi lisanslı olarak yapan adreslerden alışveriş yapmanız önemlidir. https://enorm.com.tr/ olarak bizler Windows ile gerekli lisans anlaşmaları yaparak resmi partneri olarak alışverişlerinizi yapmanızı sağlıyoruz. Lisans ihtiyacınız olduğunda yanı başınızdayız.

Tavsiye Edilen Yazılar