Jenerik marka olarak kabul edilen AutoCAD tasarım ve özellikle de mühendislik alanında kullanılan en önemli programlar arasında yer almaktadır. Öğrencilerin kendini geliştirmesi için AutoCAD öğrenci sürümü ile bedava hizmet sunan AutoCAD öğrenci sürümü nedir? Ve nasıl indirilir? Sorularının cevaplarına yer vereceğiz. 

AutoCAD Öğrenci Sürümü Nedir?

AutoDesk tarafından öğrencilerin, eğitimine destek olmak amacıyla sunulan öğrenci paketi örgün eğitimine devam eden tüm öğrenciler tarafından indirilebilir. Elbette ki programın öğrenci sürümü ile normal sürümünün arasında özellik bakımından bazı küçük farklar olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Yalnız temel olarak AutoCAD öğrenci sürümü normal sürümü ile pek çok konuda aynıdır. 

İlk olarak bu konuda şunu belirtmek isteriz ki, AutoCAD başta olmak üzere aklınıza gelen her sektörünün lider programına https://enorm.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Adresimizde alanında lider programların %100 orijinal sürümleri bulunmaktadır. Bunlara kısa süre içerisinde ulaşarak kullanmaya başlamanız mümkün olmaktadır. Sizleri de adresimize davet ediyoruz. 

AutoCad Öğrenci Sürümü Kayıt Aşamaları

İlk olarak bir eğitim kurumunda örgün eğitiminize devam ediyor olmanız gerekmektedir. Bunu genellikle kanıtlamanın birden fazla yolu bulunur. Yalnız tüm dünyada kabul edilen yöntemi üniversiteniz tarafından size verilmiş edu uzantılı mail adresidir. 

Bazı durumlarda ekstra öğrenci belgesi gibi belgelerde aranabilir. İlk olarak yapılması gereken autodesk education alanına giriş yapmaktır. 

Karşınıza çıkan ekrandan Autodesk hesabınızı oluşturmanız ve oluşturduğunuz bu hesaba giriş yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise öğretmen – eğitmen olduğunuza dair bir takım belge istenebilmektedir. Biraz önce de altını çizdiğimiz edu uzantılı mail ile kayıt olmanız durumunda çoğunlukla bu belgeler istenmez. 

Öğrenci Sürümünü İndirin

Genellikle bu belgelerin aynı gün içerisinde onaylandığını belirtmek gerekmektedir. Gerekli olan işlemler tamamlandıktan kısa bir süre sonra indirme linkiniz aktif olur. Bazı durumlarda bu link mail adresinize de gönderilebilir. 

Sonraki aşamada ise bilgisayarınıza öğrenci sürümünü verilen talimatlara uyarak indirmek kalmaktadır. Bir sonraki aşamada ise eğitiminize destek olacak şekilde AutoCAD programını kullanmak kalır. 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrenci sürümünü öğrenci olduğunuz süre boyunca kullanmanıza onay verilmektedir. Bir diğer önemli konu başlığı ise öğrenci sürümünün ticari çalışmalarda kullanılmasının yasak olduğudur. Bu sebeple kullandığınız projelere dikkat etmenizi ve şartları okumanızı tavsiye ediyoruz. 

Neden AutoCAD?

Tüm dünya tarafından kabul edilmiş en güçlü mimari çizim aracıdır. Sonsuz çizim ve tasarım avantajına sahip olduğu için hem eğitim hem de iş yaşantısında tercih edilir. Günümüzde pek çok alternatifi bulunmasına rağmen hala sektörün lider programı olarak kabul edilir. 

Geçimini sadece AutoCAD projeleri, çizim ve ödevleri ile sağlayan pek çok kişi bulunmaktadır. Özellikle proje ve çizim konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız öğrencilikten başlayarak adım adım öğrenmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu konuda eğitim sürümünün de oldukça başarılı bir yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.

Tavsiye Edilen Yazılar